Iedere autobezitter in Nederland moet diens auto verplicht WA verzekeren. Met een autoverzekering kun je anderen maar ook jezelf een hoop problemen besparen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en kleine ongelukjes kunnen heel snel enorme kostenposten met zich meebrengen. Iedere auto moet daarom een basisverzekering hebben, zonder deze verzekering mag je niet de weg op. Er zijn meerdere soorten basisverzekeringen en het is daarom goed om even te kijken welke optie voor jouw wagen het meest geschikt is. Hoe beter je er namelijk in slaagt om een passende verzekering voor je auto te vinden, hoe meer voordeel je hiervan kunt profiteren. 

 

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? 

Veel mensen denken dat zij moeten kijken naar het merk auto dat zij hebben wanneer zij gaan zoeken naar een geschikte autoverzekering. Zij denken dat zij bijvoorbeeld een speciale Volkswagen verzekering afsluiten moeten. Dit is echter niet nodig. Je hoeft namelijk niet naar het merk van de auto te kijken, je moet naar de leeftijd van je wagen kijken. Weet je niet precies hoe oud je wagen is? Dan kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Deze heeft hoogstwaarschijnlijk een tool op de site gezet waarmee je aan de hand van je kentekenplaat de leeftijd van je wagen kunt achterhalen. Sterker nog, je krijgt vervolgens ook gelijk te zien welke optie voor jou de beste is. Zoals gezegd zijn er namelijk meerdere WA-verzekeringen waaruit je kunt kiezen.

 

Welke optie is de beste voor jouw auto? 

Er zijn drie soorten WA-verzekeringen. De eerste is de WA-basisverzekering. Deze is geschikt voor auto’s die ouder zijn dan negen jaar. Veroorzaak jij een ongeluk, dan wordt de schade van de tegenpartij vergoed. Jouw schade komt voor jouw rekening. Je kunt andere vormen van schade mee laten verzekeren door te kiezen voor de WA+ beperkt casco verzekering. Deze verzekering dekt ook de schade die ontstaan is door bijvoorbeeld een storm, een inbraak of een brand in je auto. Rij je onderweg een loslopend dier aan en is je auto fors beschadigd? Dan kun je ook een beroep doen op je verzekering. Wil je optimaal verzekerd zijn, wat aan te raden is voor auto’s jonger dan zes jaar, dan kun je een all-risk verzekering nemen. Deze vergoedt alle in het voorgaande genoemde schade maar ook de schade die jijzelf hebt opgelopen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Let wel, reed je onder invloed, dan kun je geen beroep doen op je verzekering. 

 

Wil je meer dan alleen een WA-verzekering? 

Een WA-verzekering is een basisverzekering. Wanneer je op de site van je verzekeraar gaat kijken, zul je zien dat je ook nog aanvullende opties aan je verzekering kunt toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een ideale aanvulling voor mensen die mankementen aan hun auto snel willen kunnen oplossen. Houdt je wagen ermee op, of krijg je onderweg een lekke band, dan kun je gelijk een specialist laten komen die je probleem oplost. Hoe handig is dat?